Hver ting til sin tid? Hvornår er en protest ”passende”?

Mens deltagerne ved året Melodi Grand Prix kæmper om, hvem der har de længste ben, det mærkeligste kostume, har mindst tøj på, og – nå ja – laver den bedste musik, så er der gået politik i den på sidelinjen.

For i Rusland benytter forkæmpere for bøsser og lesbiskes rettigheder opmærksomheden til at sætte fokus på den manglende accept af homoseksuelles ret i Rusland.

”Hvis jeg ikke kan lade være med at reagere, så gør jeg det”,

siger den danske deltager Brinck ifølge Politiken, men tilføjer også

”Nu er det en musikfestival, så er det lidt ærgerligt, hvis de går ud og provokerer. Jeg er klar over, at MGP har et stort homo-følge, men hver ting til sin tid”.

Hvis der går ”absurd vold og politik i den” kan Brinck derfor godt finde på at kommentere det fra scenen – på live tv foran millioner af seere – men han vil ikke gå så langt som den hollandske delegation, der overvejer at boykotte showet.

Men hvornår er en protest egentlig ”passende”? Op til OL i Kina blev der sat stor fokus på landets menneskerettighedskrænkelser, men man hørte også argumenter som ”nu skal sporten være i fokus”.

Ganske vist forbyder OL-chartret politiske budskaber på det olympiske område, men hvornår er det SÅ ok at protestere?

For pointen med protesterne er garanteret ikke at ødelægge det for hverken musikere eller sportsfolk, men det giver sig selv, at der er større chance for at få held med sin protest, når verdens øjne er rettet mod en. Og menneskerettigheder – ALLE menneskers – er i mine øjne nu engang en værdig sag at kæmpe for. Uden vold og hærværk naturligvis, hvilket desværre ofte ikke bliver overholdt.

Men er sport og musik virkelig så ”helligt”, at vi ikke bør forstyrre ved at fokusere på de hårde realiteter? Og, i så fald, hvornår er en protest så ”passende”?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s