Om verdenssituationen…

Los árboles están llorando.
Son testigos de tantos
años de violencia

– Juanes (Minas Piedras)

Citatet er lånt fra en sang – Minas Piedras – af en af mine favoritmusikere, den columbianske sanger og sangskriver Juanes. Sangen handler om de ødelæggelser og den sorg, som landminer spreder i Columbia. Oversat siger citatet: “Træerne græder. De er vidner til så mange års vold.”

I mine øjne er det meget sigende. Ikke bare om den sørgelige situation, som sangen er skrevet om, men også om mange af de ting, som sker og er sket rundt omkring i resten af verden. Bomber dræber soldater og civile i Afghanistan og Irak. Demonstranter bliver beskudt eller slået for at bruge deres ytringsfrihed. Ældre mennesker bliver overfaldet ved hjemmerøverier. Helt unge piger bliver voldtaget.

Det er mig uforståeligt, hvordan vi kan gøre den slags mod vores medmennesker. Hvorfor tænker folk sig ikke om? Og hvis de gør, hvordan kan de så nå til den konklusion, at vold er vejen frem?

Er det virkelig så meget forlangt, at vi kan behandle hinanden med respekt, og ikke ty til vold for at løse vores problemer og uenigheder?

Som klichéen blandt deltagere i skønhedskonkurrencer lyder:
“I just want world peace!”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s