Rockmelt – velkommen til den sociale browser

Kan I huske Netscape? Browseren som mange brugte, før IE dukkede op og lavede om på det hele. Siden er nye kommet til, og bl.a. Firefox og Chrome har givet IE konkurrence – heldigvis. Men nu har en ny spiller meldt sig på banen.

En ny spiller, som i virkeligheden er en gammel kending. Folkene bag Netscape har nemlig begået intet mindre end den første, ægte sociale browser.

Mød Rockmelt:

Rockmelt Screenshot

Rockmelt interfacet

Rockmelt er stadig i beta og indtil videre på invitationsbasis. Jeg har været så heldig at få fingrene i sådan en invitation (tak til Dennis på seo-web), og har derfor været ved at lege med det nye, digitale vidunder.

Social browser med streg under social
Browseren integrerer Facebook, Twitter og dine favoritfeeds direkte i interfacet. I venstre side kan du se, hvem af dine Facebook-venner, som er online, og du kan chatte med dem eller se deres seneste opdateringer direkte derfra. Ganske smart!

I højre side har du så dine feeds inklusiv Twitter og Facebook. Funktionen er så smart indrettet, at en lille knap automatisk indikerer, når der er et feed tilgængeligt på de websteder, som du besøger. Og den foreslår dig også feeds ud fra dine mest besøgte sites. Igen ganske cool funktion.

God til deling og search
Det efterhånden obligatoriske søgefelt, som enhver browser med respekt for sig selv nu har, er i Rockmelt også lige en tak mere intelligent. For i stedet for at blive sendt til Google, Bing eller hvad du nu vælger at bruge, så får du resultaterne i en drop-down menu, som du så kan klikke dig videre fra. Og så fungerer adressefeltet i øvrigt også som søgefelt.

Mellem de to felter har du en Share-knap med indbygget URL shortener. Herfra kan du nemt dele indhold på Facebook og Twitter. Og så kan du i øvrigt fra din egen personlige avatar i øverste højre hjørne opdatere både Facebook og Twitter.

Dommen: Super smart med enkelte ulemper
Dommen herfra er derfor indtil videre ganske positiv. Det er godt tænkt og godt udført og sparer i hvert fald mig for ganske mange åbne vinduer. Skal jeg sige noget negativt, så er det, at browseren kan være lidt af en tidsrøver. Du bliver trods alt hurtigt distraheret, når der er nyt i dine feeds eller nye venner logger på. Så skal du koncentrere dig, så er det måske en idé at bruge en anden browser – eller lukke ned for Facebook og feed-funktionerne i Rockmelt.

Og som oftest, når noget har med Facebook at gøre, så er der et men. Det sædvanlige men; det med privacy. For at få det optimale ud af Rockmelt bliver du nemlig nødt til at tillade browseren adgang til ganske meget af dit Facebook-indhold, som gemmes på Rockmelts servere. Tim Howes, medstifter af Rockmelt, siger dog, at indholdet er krypteret og ikke vil blive delt med andre.

Rockmelt bygger i øvrigt på Chromium, Googles open source-teknologi bag Chrome, og den vil derfor føles ganske velkendt, hvis du er vant til at bruge Googles egen søgemaskine.

Hvad er dit indtryk af Rockmelt? Smart, unødvendig, noget tredje?

Like This!

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

One thought on “Rockmelt – velkommen til den sociale browser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s