Google, Bing og Yahoo danner fælles standard for mikrodata markup

Schema.org er søgemaskinernes nye, fælles anbefalinger til, hvordan du kan markere dit hjemmesideindhold for at opnå rigere søgeresultater.

Google har i nogen tid anvendt rich snippets til at vise udvidet indhold om opskrifter, anmeldelser og mere i søgeresultaterne. Med den nye standard kan du nu markere indhold til alle søgemaskinerne på én gang – og der er kommet et væld af nye kategorier til.

Schema.orgSchema.org for et rigere internet
Jeg har tidligere skrevet om, hvordan du kan anvende rich snippet markup på dine events, så de kan fremgå både i søgeresultaterne og på din Google Places-profil. Med Schema.org er der nu også kategorier for musik, tv-programmer, film og meget mere – og nu i ét og samme sprog til Google, Bing og Yahoo.

Den nye alliance er inspireret af sitemaps.org-alliancen fra 2006, hvor søgemaskinerne indgik en lignende aftale om en fælles standard for sitemaps. Formålet er ifølge Google ” making the open web richer and more useful”.

Det tekniske
Kort fortalt, så er mikrodata markup, også kaldet struktureret markering, små stykker kode, som du lægger på dit site, som fortæller Google (og nu også Bing og Yahoo) mere om, hvilken type indhold der er tale om. Du kan for eksempel hjælpe søgemaskinerne med at forstå, at du her viser brugeranmeldelser, en opskrift på æbletærte eller din næste koncert.

Med den fælles Schema.org-aftale bliver livet nu lidt lettere for webmastere, da arbejdet med at markere indhold kan gøres til de tre søgemaskiner på én gang. Intentionen er, at det gerne skulle give flere incitament til at anvende markeringerne for derigennem at give søgemaskinernes brugere endnu flere oplysninger at basere deres klik på – og søgemaskinerne flere oplysninger at ranke indhold udfra.

Bemærk dog, at disse datamarkeringer ifølge Google selv pt. ikke påvirker din rank i søgeresultaterne. Det er dog tænkeligt, at resultater med denne type markering med tiden kan blive opprioriteret på samme måde, som f.eks. Google Places resultater i dag bliver det på lokale søgninger.

Yderligere info om Schema.org:
Google blogindlæg.
Bing blogindlæg.
Yahoo blogindlæg.
Hjælp søgemaskinerne med mikrodata – iProspect Blog

Yderligere info om mikrodata og rich snippets:
Google Places events
Google Webmastercentral

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s